Verkoopmakelaar Utrecht

Van Scherpenzeel Makelaars is al meer dan 50 jaar een bekende verkoopmakelaar in Utrecht. Wij hebben al vele mensen bijgestaan met het verkopen (of aankopen) van een huis in het prachtige Utrecht. Vanuit ons kantoor aan de Vleutenseweg zetten we onze kennis van de huizenmarkt met liefde in om jouw woning in een kort tijdsbestek voor een mooie prijs te verkopen. Wij spreken ons netwerk aan en helpen jou om je woning op de best mogelijke manier te presenteren.

De verwachtingen van ons als verkoopmakelaar in Utrecht

Kies je voor ons om je huis in Utrecht te verkopen? Dan mag je grofweg het volgende verwachten:

 • Stap 1: Onze verkoopmakelaar maakt persoonlijk kennis met je en voert een beginopname uit in het huis dat je wilt verkopen in Utrecht.
 • Stap 2: De vraagprijs vloeit voort uit wat we gezien hebben, de situatie op de markt, de locatie en de onderhoudsstaat van het pand.
 • Stap 3: We zetten de modernste technologische snufjes in om een digitaal portfolio te maken waarin we jouw woning presenteren op het internet. Denk hierbij aan professionele foto’s, 360⁰ foto’s en een 3D-plattegrond.
 • Stap 4: We gebruiken de portfolio en plaatsen je woning op het internet, bijvoorbeeld op Funda.
 • Stap 5: We organiseren bezichtigingen met de geïnteresseerden die zich via de verschillende kanalen bij ons gemeld hebben.
 • Stap 6: Wij onderhandelen met potentiële kopers die zich na de bezichtigingen bij ons gemeld hebben en halen voor jou het onderste uit de kan.
 • Stap 7: Wij stellen een (voorlopige) koopovereenkomst op en zorgen ervoor dat die ondertekend wordt.
 • Stap 8: Voordat we naar de notaris gaan om de overeenkomst definitief te maken, voeren we een eindinspectie uit.
 • Stap 9: We gaan naar de notaris, waar de verkoop van je woning definitief wordt gemaakt en je de sleutel inlevert.

De voordelen van het inschakelen van een verkoopmakelaar voor het verkopen van jouw huis in Utrecht op een rijtje:

 • Het bespaart tijd, omdat wij veel werk uit handen nemen en onze ondersteuning zorgt ervoor dat jouw woning sneller verkocht is.
 • Wij stellen de contracten op en zetten de puntjes op de i.
 • Wij begeleiden je in het gehele proces van A tot Z.
 • Wij kennen de huizenmarkt én de wijk, zo weet jij zeker dat je een realistische prijs ontvangt.

Mogen wij je huis in Utrecht verkopen? Neem dan contact met ons op!

Uitgebreide kennis van de markt en het vakgebied

Wij staan ingeschreven bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen). Makelaar is in Nederland een vrij beroep, iedereen mag zich dus makelaar noemen. Je hebt bij een NVM-makelaar echter de garantie van een goed opgeleide specialist met uitvoerige kennis van zowel de markt als het vakgebied.

‘Ik werk al vele jaren als makelaar, alles wat je tegen kunt komen heb ik al een keer gezien. En toch… een laatste keer met een gezin door hun oude huis lopen, herinneringen ophalen, de voelbare emotie – dat blijft je raken. Juist daarom ben je makelaar, om mensen daarbij te begeleiden. Een goede prijs, dat is mooi – normaal zelfs, maar dat afscheid, dat is onbetaalbaar.’ Paul Baas – Makelaar.

Heb je een verkoopmakelaar nodig die je ondersteunt bij het verkopen van je huis in of nabij Utrecht? Neem vandaag nog contact met ons op!

  Paul Baas

  Een huis kopen

  Waarschijnlijk de belangrijkste aankoop van jouw leven; een huis. Met Van Scherpenzeel in Utrecht als partner weet je zeker dat je slaagt. Wij werken samen om jouw woonwensen te vervullen.

  Jouw woning verkopen

  Zowel bij de koop als verkoop van een huis is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Op deze manier nemen wij je heel wat zorgen, tijd en inspanning uit handen. 

  Woning laten taxeren

  Bij Van Scherpenzeel houden we ons niet uitsluitend bezig met het kopen en verkopen van woningen; wij helpen je ook bij de taxatie van een woning. Dankzij ons overzichtelijke taxatierapport weet je precies wat de waarde is van jouw woning. 

  Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

  Onze gemotiveerde medewerkers zijn je graag dagelijks van dienst bij het verkopen van jouw huis in Utrecht, maar ook wanneer je op zoek bent naar een woning of een deskundige partij die een woning kan taxeren, kan je bij ons terecht. Wij horen graag van je, maar je bent ook van harte welkom op ons kantoor op de Vleutenseweg 273 in het centrum van Utrecht.

  Van Scherpenzeel Makelaars