Taxatie Utrecht

Bij van Scherpenzeel Taxeren we al sinds 1965 in Utrecht en omstreken, je kunt er dus vanuit gaan dat wij niets over het hoofd zien. Binnen no time heb je een transparant en overzichtelijk rapport in handen, waar een realistisch waardeoordeel aan hangt. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Als we een taxatie uitvoeren houden we grofweg rekening met het volgende: de locatie waar het pand staat en de waarde die de plek vertegenwoordigt in de markt, het woonoppervlak en de inhoud van de woning, de onderhoudsstaat waar het huis in verkeert en natuurlijk eventuele verbouwingen en gebreken.

Het is bij een taxatie van belang dat je bij ons aangeeft waarom je een taxatie nodig hebt, dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Voor een nieuwe hypotheek; als je een huis gaat kopen dus.
  • Een bestaande hypotheek: Als uit de taxatie blijkt dat je woning meer waard is kun je mogelijk de risico opslag van je hypotheek verlagen
  • Een bestaande hypotheek: Als je gaat verbouwen kan het zo zijn dat je je hypotheek wil verhogen. Op basis van de plannen voor de verbouwing stellen wij de waarde na verbouwing vast.
  • Indicatie verkoopprijs, afwikkeling van de erfenis bij overlijden of bezwaar maken tegen WOZ-beschikking. In al deze gevallen heb je geen NWWI-validatie nodig.

  Een woning laten taxeren door Van Scherpenzeel Makelaars in Utrecht, Maarssen en Loenen aan de Vecht

  Om de objectiviteit en overzichtelijkheid van onze rapporten te garanderen zijn we aangesloten bij:

   – NRVT: Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
   – NWWI: Nederlands Woning Waarde Instituut

   Bovendien worden onze taxatierapporten gecontroleerd en gevalideerd door het NWWI. Dat levert een belangrijke garantie op: onze rapporten worden geaccepteerd door alle grote financiële instellingen in Nederland en de Nederlandse overheid.

    Heb je snel een taxatierapport nodig?

    Vandaag nog een taxatie nodig in Utrecht? Neem contact met ons op!

    Van Scherpenzeel Makelaars