Leidseweg 188, Utrecht

Omschrijving

PARK WELGELEGEN – 3-KAMERAPPARTEMENT – VOOR DE 50 PLUSSER – ZONNIGE LOGGIA

Heerlijk en rustig wonen in het fraaie Park Welgelegen kan in dit moderne goed onderhouden driekamerappartement.
Het is gelegen op de tweede verdieping van het appartementencomplex ‘Park Welgelegen’. Dit 50 plus complex beschikt over een eigen park en is een oase van rust. Je arriveert op de royale oprijlaan op een zeer ruim perceel met een fraai aangelegde tuin en voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. Voor de eigenaren biedt Park Welgelegen vele faciliteiten zoals: bibliotheek, recreatieruimte, ruimte voor biljart, fitnessruimte, pedicure en kapsalon. Tevens is er de mogelijkheid voor de eigenaren tegen een kleine vergoeding een logeerkamer voor gasten te huren.

Op korte afstand kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen; het oude stadscentrum is op slechts 10 minuten fietsafstand. In de directe nabijheid is een bus- en tramhalte en de uitvalswegen naar de A-2 en A-12.

INDELING

Begane grond:
Centrale hal met (afgesloten) entree, brievenbussen, ruime ontvangsthal met zitje en toegang naar recreatieruimte, biljartkamer, het trappenhuis en de liften.

2e verdieping:
Entree, hal met meterkast. Ruime gezellige woonkamer met zonnige loggia (zuidwesten) voorzien van een frans balkon aan de kant van de levendige Pijperlaan. Eveneens aan de achterzijde bevindt zich de logeer/hobbykamer met directe toegang tot de badkamer. De moderne en goed toegankelijke badkamer is in 2018 vernieuwd en is uitgerust met een inloopdouche en een wastafel. Aan de voorzijde ligt de master bedroom en deze is zeer licht en gelegen aan de rustige kant van het appartement. Eveneens aan de galerijkant bevindt zich de keuken. De keuken is gesloten en de ruimte is goed bemeten. Voorzien van diverse inbouwapparatuur (vaatwasser, afzuigkap en kookplaat), er ligt een vinylvloertapijt en aansluitend aan de keuken tref je een zeer praktische berging met wasmachine aansluiting.

Bijzonderheden:
– Koper dient 50 jaar of ouder te zijn. Er geldt een zelfbewoningsplicht (geen verhuurmogelijkheden);
– Verplicht lidmaatschap voor de woonvereniging. Voor dit lidmaatschap betaalt u € 45,- per jaar;
– Vrij parkeren op het terrein voor het hoofdgebouw;
– Vast parkeerplaatsen voor de auto op het terrein en in de parkeergarage zijn ook te huur (hiervoor is een wachtlijst), in de garage is ook een gemeenschappelijke fietsenberging te vinden;
– Het appartement is geheel voorzien van vloerbedekking en de wanden zijn behangen;
– Voorzien van dubbel glas;
– Actieve en gezonde Vereniging van Eigenaren. De servicekosten bedragen per januari 2021 € 257,74 per maand, waarvoor ook het onderhoud van het park is inbegrepen. Voorschot stookkosten voor stadsverwarming en warm water bedraagt € 75,- per maand;
– Erfpachtcanon is eeuwigdurend afgekocht.

Historie ‘Park Welgelegen’
‘Park Welgelegen is gesitueerd op historische grond in de wijk Oog in Al, buurt Welgelegen in Utrecht. In 1700 stond op deze grond een boerderij, genaamd Den Bouwacker. Rond 1850 werd het witte landhuis Welgelegen gebouwd. Bij de grote verbouwing in 1990 heeft Park Welgelegen zijn huidige vorm gekregen. Het wooncomplex bestaat uit 111 appartementen, waarvan 86 koopappartementen en 25 huurappartementen. De koopappartementen zijn eigendom van particuliere eigenaars/bewoners. De huurappartementen, het hoofdgebouw (het witte landhuis), alle openbare ruimten, de beide parkeerkelders en de buiten-parkeerplaatsen zijn eigendom van de Stichting Den Bouwacker. Het beheer van de VvE is uitbesteed. De grond, eigendom van de gemeente Utrecht, werd destijds uitgegeven in erfpacht. Deze erfpacht is eeuwigdurend afgekocht.
Voor veel mensen geldt dat met 50 jaar een levensfase begint waarop men in staat is de beschikbare vrije tijd naar eigen inzicht te benutten. Dat is de reden waarom op Park Welgelegen zoveel faciliteiten zijn om actief te blijven en mede hierdoor ontstaat er een hechte band tussen de bewoners. Er worden diverse activiteiten georganiseerd door en voor bewoners. Er zijn een aantal zeer actieve bewonersclubs voor gezellige, sportieve en creatieve activiteiten. Deelname aan activiteiten is op basis van vrijwilligheid en eventuele kosten worden in rekening gebracht bij de deelnemers. In het hoofdgebouw bevinden zich naast enkele appartementen ook gezamenlijke ruimtes voor activiteiten of vergaderingen, praktijkruimtes voor de fysiotherapeut, de pedicure en de kapper. Tevens zijn er 2 logeerkamers. Door de week is er elke ochtend een huismeester aanwezig.
Park Welgelegen is een 50plus wooncomplex, dat houdt in dat alle bewoners, ten minste 50 jaar moeten zijn. Iedereen moet zelfstandig kunnen wonen. De Woonvereniging beheert voor de Stichting Den Bouwacker: het hoofdgebouw, de praktijkruimtes en de logeerkamers. Alle bewoners, zowel eigenaars als huurders worden automatisch lid van de Woonvereniging.‘

Leuk appartement? Neem dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee.

Kenmerken

 • Status
  Beschikbaar
 • Koopprijs
  € 275.000,- k.k.
 • Objecttype
  Appartement
 • Oppervlakte woning
  86 m2
 • Aanvaarding
  In overleg
 • Soort
  Galerijflat
 • Bouwjaar
  1990
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Liggingen
  Aan park, Aan rustige weg, Vrij uitzicht
 • Inhoud woning
  251 m3
 • Kamers
  3
 • Aantal slaapkamers
  2
 • Aantal woonlagen
  1
 • Energieklasse
  B
 • Energielabel einddatum
  16-06-2026
 • Soorten warm water
  Centrale voorziening
 • Soorten verwarming
  Stadsverwarming
 • Tuintypen
  Geen tuin
 • Permanente bewoning
  Ja
 • Onderhoud binnen
  Goed
 • Onderhoud buiten
  Goed
 • Woningsvoorzieningen
  Mechanische ventilatie, Lift, Natuurlijke ventilatie

Contact

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
Van Scherpenzeel Makelaars